Omgång fem, final 2017

24.09.2017 20:00

Idag, söndagen den 24 september reds finalomgången i 2017 års Mälarcup. Ryttarstadion var platsen och Stockholms Fältrittklubb arrangören.  Det var en extra utmaning för dagen med militärövningarna som ägde rum precis runt tävlingsbanan. En fantastisk chans att få öva fokus :) Detta gjorde ekipagen såklart med bravur. 

 

Ett stort grattis till dagens placerade! (Fullständiga resultat finns under ställning i cupen)

Cupen för LA/Msv/Svår

1:a Louise von Heideken- Jipe Taube

2:a Therese Edlund- Aragorn

3:a Malin Bergwall- Orlando

Cupen för LC/LB

1:a Annica Södersträm- Aktör

2:a Cattis Helgezon- Samane

3:a Anne Scwieler- PA Ms Cheeky Delight

 

Ett kanske ännu större grattis till årets totalplacerade!

Totalt i Cupen för LA/Msv/Svår

1:a Louise von Heideken- Jipe Taube

2:a Åsa Cidh- Algarve

3:a Therese Edlund- Aragorn

Cupen för LC/LB

1:a Annica Söderström- Aktör

2:a Pia Nylander- Unico

3:a Anne Scwieler- PA Ms Cheeky Delight

 

Anna Nordin delar som vanligt ut ett ”Kämpa bra pris”

det går i år till Tuula Kettunen och Mina, grattis!

 

 

 

Slutord: Fyra år av cup, fem omgångar varje år och tjugo prisutdelningar.  Det är rätt fantastiskt! Tack alla som varit med! 

 

Många  av ekipagen har deltagit hela vägen och många har tillkommit.  Lite som en växande familj. Detta var också tanken med cupen den där vintern när vi satte oss ner och spånade om en cup som skulle göra att vi fick fler tävlingstillfällen och ännu fler tävlande till Working Equitation. 

 

Mälarcupen har varit helt och hållet driven av privata idéella krafter, icke vinstdrivande, en hel  del privata medel har skjutits till  för att få detta att gå runt.  Vi har haft fantastiska sponsorer som hjälpt oss att fylla påsarna år efter år och ett ett gäng hängivna personer har jobbat för grenens fäste med målet att ge WE en självklar plats bland övriga tävlingsgrenar. Stort tack till alla som kämpat och trott på WE. Vi vann :)

 

Första året anmälde sig 26 deltagare till cupen. Det var långt fler än vi hade vågat hoppas.  

År två var det 40 deltagare, och år tre och fyra runt femtio deltagare. 

 

Det är en fördubbling och vi hoppas så att Working Equitation nu kan börja rulla av sig själv. 

Vårt mål är nått när det blir lika självklart för föreningar att anordna en WE tävling som en hopp- eller dressyrtävling. 

 

Tack alla som var med från början och också alla ni som har slutit upp längs vägen. Nu är vi trötta och slitna men oj vad mycket kul vi haft. 

 

Så vad vi vill ha sagt med detta är att från och med idag är det fritt fram för alla som vill tävla WE att hjälpa sina hemmaklubbar att anordna tävling. För vi är väldigt många som vill tävla och det behövs många tävlingstillfällen.  Många fler än vad som finns idag.  WE växer!

 

Vi själarna i Mälarcupen vill tacka för oss! Men vi vill också öppna upp för möjligheten att någon/några driver cupen vidare. Det enda som behövs är nya friska krafter och jag vet att ni finns där någonstans. Konceptet finns redan och går att kopiera rakt av för den som vill, jag ritar också gärna en ny logga för fortsatt cup. 

 

Det kommer som vanligt komma ut en utvärdering av årets cup och vi blir väldigt glada om ni vill fylla i den. Den kommer på hemsidan och på Facebook. 

 

Det har framförts idéer om lagtävlingar. Vi finns gärna med som bollplank. Bara hör av er!  

 

Ps. Kom ihåg att det inte är någon ursäkt att säga att det inte går att arrangera på hemmaklubben. Det går utmärkt att låna anläggningarna hos UPK, EFRK och andra platser. 

 

De ä bar å åk gott folk/ Ulrika 

 

 

 

Tillbaka

Kontakt

Mälarcupen Working Equitation

© 2014 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode